Receptes

Šokolādes krēms – desserts ar kafiju

creme-dessert-chocolat

4 personām. Pagatavošanas laiks – 10 min, cepšana – 40 min, laiks aukstumā – 10 stundas.

Piens 200 m
Saldais krējums 35% 200 ml
4 olu dzeltumi
1 ristretto
Melnā šokolāde 50 gr
Pūdercukurs 50 gr 

  1. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 160 °C
  2. Ieliejiet katlā pienu, saldo krējumu, kā arī ristretto un šokolādes gabaliņus. Uzsildiet uz lēna uguns, regulāri samaisot.
  3. Tajā laikā sakultiet olu dzeltenumus un pūdercukuru līdz maisījums paliek gaišs un gaisīgs.
  4. Izlejiet karsto šokolādes-piena maisījumu olu maisījumā. Kārtīgi sakultiet ar putotāju, bet tā lai olas nenovārās un nesabiezējās.
  5. Saliejiet iegūtu maisījumu nelielos cepšanas podiņos. Ielieciet podiņus lielajā cepšanas formā, un aplejiet to ar ūdeni līdz podiņu vidum.
  6. Lieciet cepties 35-40 minūtes.
  7. Atdzesējiet, pēc tam pārsedziet un atstājiet vēsā vietā vismaz uz 10 stundām.

Kafijas milkshake

Uz vienu lielu glāzi:

Auksts piens 350 ml
Vaniļas saldējums 2 bumbiņas
Melna kafija
Cukurs
Saldais krējums 35% 100 ml

  1. Uztaisiet melno kafiju, pievienojiet cukuru pēc garšas, un atstājiet to atdzesēties
  2. Blenderī ieliejiet pienu, kafiju un saldējumu. Samaisiet.
  3. Saputojiet saldo krējumu ar cukuru (pēc garšas)
  4. Ieliejiet lielā glāzē milkshaku no blendera, pa virsu uzlieciet putukrējumu
  5. Virsu arī var uzkaisīt kakao vai kanēli vai kaut ko citu
milkshake cafe

Graudainais kafijas saldējums

granite

4 personām: 

5 tējkarotes kafijas

  1. Uztaisīt diezgan stipru kafiju
  2. Atstājiet to atdzesēties, pēc tam izlejiet to metāla traukā (ja nav, tad plastikāta), kas der saldētāvām
  3. Uz 1 stundu ielieciet kafiju saldētāvā, samaisot to katras 15 minūtes. Nepieciešams panākt elastīgu tekstūru
  4. Izņemiet saldējumu no saldētavas, salieciet glāzēs
  5. Virsū var pielikt putukrējumu
 

Sviesta kafija

Uz vienu glāzi

1 melna kafija
Saldkrējuma sviests 1 tējkarote
Kokosa sviests 1 tējkarote

  1. Uztaisiet klasisko melno kafiju
  2. Pievienojiet kafijai saldkrējuma sviestu un kokosa sviestu, un samaisiet (blenderī vai ar mikseri)
  3. Un gatavs!
bulletproof

Aukstā kokosa – banānu kafija

2 glāzēm:

Espresso kafija 6 pa 40 ml
Brūnais cukurs 1 tējkarote
Puse no banāna
Kokosa piens 2 ēdamkarotes
Ledus 4 gab.

  1. Uztaisiet 6 espresso kafijas
  2. Samaisiet kafiju ar kokosa pienu
  3. Pievienojiet banānu sagrieztu gabaliņos un cukuru, samaisiet
  4. Pievienojiet ledus, vēlreiz samaisiet lai atdzesēt dzērienu
  5. Servējiet atzdzēsētās glāzēs

Baltais sniegs

Divām personām:
Espresso 200 ml
Piens 200 ml
Baltā šokolāde 50 gr
Baltas šokolādes skaidas

  1. Saputojiet pienu un ieliejiet to divās kruzēs
  2. Izkausējiet šokolādi un samaisiet to ar karsto kafiju
  3. Izlejiet šokolādes kafiju kruzēs ar pienu
  4. Izrotājiet dzērienus ar šokolādes skaidām
 

Kokosa sapnis

Kokosa liķeris 20 ml
Piens 100 ml
1 espresso
Šokolādes mērce
Rīvēts kokoss un kakao pūderis

  1. Samaisiet kokosa liķeri ar pienu, un saputojiet to
  2. Glāzē priekš mačiatto ieliejiet šokolādes mērci tā lai nosegt dibenu. Pēc tam ieliejiet tur saputoto pienu
  3. Pievienojiet tikko pagatavotu espresso
  4. Virsū uzbēriet ar kokosu un kakao pūderi
  5. Bezalkoholiskam dzērienam līķera vietā var izmantot kokosa sīrupu

Spāņu kafija

Apelsīnu līķeris Triple Sec 10 ml
Baltais rums 10 ml
Kafijas līķeris (Bailey’s) 10 ml
Karsta kafija
Cukurs
Saldais krējums

  1. Uz lēna uguns uzsildiet visu kopā – apelsīnu līķeris, rums un kafijas līķeris
  2. Gatavu maisījumu ielejiet Irish Coffe tipa glāzē
  3. Aizdedziniet maisījumu un uzreiz pievienojiet cukuru
  4. Visrsu ielejiet karstu kafiju un samaisiet
  5. Beigās pielieciet pūtukrējumu

Meksikāņu kafija

mexican coffee

Kafijas līķeris 20 ml
Cukurs 2 tējkarotes
Tekila 20 ml
Karsta kafija 40 ml
Pūtukrējums

  1. Ielejiet karsto kafiju Irish Coffee tipa glāzē
  2. Pievienojiet cukuru, un akurāti pavirsu ielejiet tekilu un kafijas līķeri
  3. Pavirsu pielieciet pūtukrējumu
  4. Var vēl uzbērt kakao pūderi
TOP

SHOPPING BAG 0