4 personām. Pagatavošanas laiks – 10 min, cepšana – 40 min, laiks aukstumā – 10 stundas.
Piens 200 m
Saldais krējums 35% 200 ml
4 olu dzeltumi
1 ristretto
Melnā šokolāde 50 gr
Pūdercukurs 50 gr
- Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 160 °C
- Ieliejiet katlā pienu, saldo krējumu, kā arī ristretto un šokolādes gabaliņus. Uzsildiet uz lēna uguns, regulāri samaisot.
- Tajā laikā sakultiet olu dzeltenumus un pūdercukuru līdz maisījums paliek gaišs un gaisīgs.
- Izlejiet karsto šokolādes-piena maisījumu olu maisījumā. Kārtīgi sakultiet ar putotāju, bet tā lai olas nenovārās un nesabiezējās.
- Saliejiet iegūtu maisījumu nelielos cepšanas podiņos. Ielieciet podiņus lielajā cepšanas formā, un aplejiet to ar ūdeni līdz podiņu vidum.
- Lieciet cepties 35-40 minūtes.
- Atdzesējiet, pēc tam pārsedziet un atstājiet vēsā vietā vismaz uz 10 stundām.